Platforma Business Intelligence
Platforma Business Intelligence
Platforma e-România asigură capabilități de Data Warehouse și de Business Intelligence prin intermediul soluției IBM Infosphere Warehouse și a instrumentelor integrate care oferă capabilități de modelare (Infosphere Data Architect),  de extragere, transformare și încărcare a datelor (ETL – SQL Warehouse), managementul depozitelor de date (Administration Console), achiziții de date în timp real (IBM Replication Tool) și raportare/analiză date (IBM Alphablox).  Mediul integrat de programare, analiză și raportare existent în platformă este IBM Infosphere Warehouse Design Studio, parte a IBM Infosphere Warehouse.
Orice instituție publică interesată să implementeze această facilitate pusă la dispoziție de portalul e-România poate solicita administratorului portalului accesul la soluția de Data Warehouse / Business Intelligence. Pentru a putea customiza această capabilitate, este necesară conectarea la serverul InfoSphere al platformei e-România prin intermediul unei conexiuni de tip VPN și înregistrarea cu credențialele puse la dispoziție de administratorul portalului e-România (stabilirea conexiunii de tip VPN, identificarea schemei operaționale a infrastructurii necesare procesărilor de tip Data Warehouse / Business Intelligence, comunicarea pre-rechizitelor necesare dezvoltării rapoartelor specifice beneficiarului).
Se instalează InfoSphere Design Studio pe o mașină client pe 32 biți. Ca varianta alternativă, soluția ar fi o mașină virtuală pe 32 biți, după care se proiectează modelul fizic pentru baza de Data Warehouse (un exemplu se poate găsi apăsând aici). Se creează fluxuri de date de încărcare din surse de date primare care trebuie să fie accesibile și fluxurile de control.
Se realizează urmatoarele activități de configurare:
- se face deployment și se executa fluxurile de control în Consola de Administrare
- se proiectează și se crează cuburi
- se creează proiectul OLAP
- se creează modelul de cub din dimensiuni
- se structurează ierarhiile în cadrul modelului
- se optimizează performanța cubului
- se face deployment pentru modelul cubului utilizând Consola de Administrare
Se configurează Alphablox în vederea:
- definirii sursei de date la Cubing Services
- se realizează rapoartele (cf. documentației de mai jos)
Data
Ora locală
GMT+2
Temperatura (Buc)
/ 92 F
Localizare
Localizare
Populație
MIL
Moneda: RON
Capitala
București
Stema României
e-România
PORTALUL
DEMOCRAȚIEI
PARTICIPATIVE
Versiunea 1.0

Număr vizitatori: 282524

Utilizatori înrolați: 900
© e-România. Sigla "e-România" - Marcă înregistrată OSIM Nr. 113384/2010