Condiții de utilizare
Condiții de utilizare

Utilizarea portalului e-România presupune acceptarea în totalitate a termenilor și condițiilor de utilizare expuse mai jos. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile pentru utilizarea portalului, pentru a le putea consulta în orice moment. Portalul e-România este realizat în scopul înmagazinării de informații de la nivelul tuturor localităților din România, pentru asigurarea, întărirea și consolidarea prezenței naționale în spațiul informațional.

Pentru fiecare localitate se introduce un set de informații, incluzând: scurt istoric, autoritățile locale, obiective turistice, caracteristici geografice, obiceiuri și tradiții, etc., surprinzându-se toate dimensiunile relevante – cultură educație, sănătate, mediul de afaceri, istoric, etc., inclusiv link-uri către serviciile publice disponibile local.

O caracteristică importantă a portalului o reprezintă scalabilitatea acestuia, permițând adăugarea de noi funcționalități , creșterea numărului maxim de utilizatori și a volumului maxim de informație, precum și capabilitățile de integrare cu alte soluții informatice.

Portalul e-România are următoarele atribute :
•    este exclusiv de natură generală;
•    informația nu este în mod obligatoriu atotcuprinzătoare, completă, corectă sau actualizată la nivelul zilei curente.
•    un document disponibil pe site nu reproduce în mod obligatoriu textul unui document oficial (numai documentele şi actele normative publicate pe hârtie de către organele abilitate sunt considerate autentice).
•    poate conţine legături web spre alte portal-uri/site-uri asupra conţinutului cărora Ministerul pentru Societatea Informațională (M.S.I.), nu deţine nici un control şi pentru care nu îşi asumă nici o responsabilitate.

Accesarea și navigarea în portal este considerată ca acceptare a termenilor și condițiilor din partea utilizatorilor. În cazul în care nu sunt acceptate termenii și condițiile impuse, utilizatorii trebuie să înceteze utilizarea portalului.
 

Conținut 

Toate informațiile, imaginile și textele ce se regăsesc în cadrul Portalului e-România au fost culese, prelucrate și introduse până la data lansării de către realizatorul proiectului e-România atât în condiții de transparență și completă bună-credință, cât și în spiritul respectării dispozițiilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, acestea având fie un conținut original, fie fiind preluate din surse publice (open source). 

Portalul poate conţine legături web sau trimiteri către alte site-uri sau portaluri considerate de Ministerul pentru Societatea Informațională (M.S.I.) utile în ceea ce priveşte conţinutul site-ului său şi care nu se află sub controlul sau îndrumarea sa. În cazul utilizării acestor legături web sau trimiteri, se vor aplica condițiile generale de utilizare corespunzătoare acelor site-uri.

Totodată, există posibilitatea ca unele link-uri către alte site-uri din afara portalului e-România, în anumite momente de timp, să nu fie funcționale, această situație datorându-se exclusiv responsabililor cu administrarea paginilor respective.

La data lansării, realizatorul proiectului e-România a introdus un număr semnificativ de informații: peste 24.000 de fotografii, 150.000 articole și peste 60.000 de pagini de text, urmând ca actualizarea și introducerea de noi informații de interes public aferente fiecărei autorități publice să se facă de persoane autorizate în sistem. 

În situația în care aveți cunoștință în mod direct sau indirect, sau aveți o informație cu privire la posibilitatea ca vreuna din imaginile sau textele din prezentul portal să fie sub incidența dreptului de autor sau informații eronate, vă rugăm să ne contactați de urgență la adresa de e-mail eromania@msinf.ro în vederea remedierii imediate a acestor situații de excepție de către persoanele autorizate să încarce informații în portal. 

De asemenea, deoarece informațiile furnizate pe acest site aparțin sau sunt furnizate de terțe părți, cum ar fi diferitele comunități administrative locale de pe teritoriul țării, entități din administrația publică centrală, furnizorul inițial al aplicației și agregatorul inițial de content (Omnilogic), precum și altor surse (publice sau private), este important ca toți utilizatorii să înțeleagă că respectivele informații de la aceste terțe entități, nu aparțin și nu sunt furnizate de către Ministerul pentru Societatea Informațională (M.S.I.). În consecință, Ministerul pentru Societatea Informațională (M.S.I.), nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informațiilor prezente pe site-urile respectivilor terți la care se face trimitere pe portalul-ul său.

În acest sens, Ministerul pentru Societatea Informațională (M.S.I.), ca Administrator, nu își asumă nici o răspundere juridică, fie directă sau indirectă cu privire la conținutul, consistența și integritatea informațiilor și imaginilor existente în cadrul Portalului e-România". 

Utilizatorii vor folosi informațiile furnizate în cadrul site-ului pe propria răspundere, iar în cazul unei daune generate de utilizarea serviciilor sau informațiilor furnizate, Utilizatorii acceptă că Administratorul va fi absolvit de orice răspundere legală sau morală.
Similar, Administratorul nu își asumă nici o răspundere în cazul în care anumite informații sunt furnizate cu întârziere, sunt pierdute, șterse sau nu pot fi stocate pe serverele noastre din orice motive.

De asemenea, nu îşi asumă nici o răspundere pentru consecințele care pot apărea datorită întârzierii, pierderii sau inexactității informațiilor publicate sau existente pe site. La semnalarea eventualelor erori, administratorul va încerca în cel mai scurt timp corectarea acestora.Nu vor fi validate spre publicare de către administratorul portalului opiniile/mesajele/comentariile utilizatorilor care conțin: cuvinte triviale, injurii, informații false, mesaje xenofobe sau discriminatorii de rasă, religie, naționalitate, sex, orientare sexuală sau etnie, mesaje care instigă la violență sau care pot aduce atingeri demnității umane, la încălcarea legii și care nu respectă dreptul la intimitate, mesaje care conțin atacuri la persoană/persoane sau grupuri, mesaje care încalcă drepturi și libertăți cetățenești garantate prin Constituție, materiale pornografice directe sau sugerate și orice alte elemente care nu sunt în concordanță cu prevederile legale.
De asemenea nu este permisă postarea mesajelor cu caracter comercial și care nu au legătură cu tema lansată spre dezbatere, precum și utilizarea abuzivă a Forumului Democrației Participative.

Utilizatorii ale căror mesaje sunt postate sunt direct răspunzători de conținutul acestora din punct de vedere al copyright-ului, administratorul portalului nefiind răspunzător de conținutul mesajului.

Forumul Democrației Participative este destinat dezbaterilor publice pe teme cu subiecte strict legate de domeniile funcționale ale portalului e-România: Administrație, Comunitate, Economie, Educație și Cultură, Sănătate și Protecție, Turism și Timp Liber.

Data
Ora locală
GMT+2
Temperatura (Buc)
/ 92 F
Localizare
Localizare
Populație
MIL
Moneda: RON
Capitala
București
Stema României
e-România
PORTALUL
DEMOCRAȚIEI
PARTICIPATIVE
Versiunea 1.0

Număr vizitatori: 282522

Utilizatori înrolați: 900
© e-România. Sigla "e-România" - Marcă înregistrată OSIM Nr. 113384/2010