România
Mărime text A A A
Facebook Share
Error 500: java.lang.NullPointerException

Vrancea, vatră străveche a etnografiei şi folclorului românesc şi a unor valori culturale remarcabile, deţine un peisaj pitoresc, în care sunt ocrotite monumente ale naturii de o frumuseţe aparte: Cascada Putnei, Rezervaţia Cheile Tişiţei, Păstrăvăria şi Schitul Lepşa, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Totodată, mausoleele de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Soveja, atracţie turistică aparte, vorbesc de istoria acestui ţinut.

          Relieful este alcătuit din munţi şi dealuri subcarpatice, câmpie şi luncă şi este completat de locurile şi monumentele istorice, regiunea fiind purtătoarea unui străvechi şi valoros tezaur al civilizaţiei şi culturii populare.

         Poziţia geografică şi cadrul natural şi cel cultural istoric favorizează diferitele forme de turism: de circulaţie, de sejur, cultural, rural, de vânătoare şi pescuit, agromontan sau de week-end. Dezvoltarea acestuia este garantată de promovarea unor proiecte privind reabilitarea şi echiparea edilitară a zonelor turistice, stimularea iniţiativelor private în turism, îmbunătăţirea structurii informaţionale privind oportunităţile turistice, conştientizarea populaţiei asupra avantajelor şi implicaţiilor agroturismului, protecţia mediului, consultanţă pentru diversificarea turismului de afaceri, asistenţă individuală pentru turismul de vânatoare şi pescuit.

        Turismul de sejur, în zonele montane, de podgorie sau ses este favorizat de existenţa a numeroşi factori naturali care pot determina mai multe forme de petrece a vacanţelor, de odihnă şi recreere, în staţiuni balneoclimaterice, cu peisaj pitoresc, nepoluat şi cu particularităţi microclimatice deosebite. Soveja este unul din locurile cu cel mai ozonat aer din ţară, iar Vizantea se remarcă prin apele sale minerale.

         Vititurismul este practicat toamna, în timpul culesului, pentru must, şi permanent, pentru degustări de vinuri la Panciu, Odobeşti, Coteşti şi împrejurimile lor.

Interfețe aplicații
Noutăți
  • MEMENTO (2013-11-28 13:45:22.802)
    România este patria noastrã şi a tuturor românilor. E România celor de demult şi-a celor de mai apoi. E patria celor dispãruţi şi a celor ce va sã vie.
  • Ro-NET Internetul de mare viteza la dispoziția tuturor românilor (2013-11-28 13:45:10.806)
    Construirea unei infrastructuri naţionale de "broadband" în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale
  • Agenda Digitală România (2013-11-28 13:44:57.343)
  • La Mulți Ani România! La Mulți Ani Români! (2013-11-28 13:40:00.0)
    1 Decembrie - Ziua Națională a României în filatelie
Harta Interactivă

Legendă

Data
Ora locală
GMT+2
Temperatura (Buc)
/ 78 F
Localizare
Localizare
Populație
MIL
Moneda: RON
Capitala
București
Stema României
e-România
PORTALUL
DEMOCRAȚIEI
PARTICIPATIVE
Versiunea 1.0

Număr vizitatori: 284205

Utilizatori înrolați: 900
© e-România. Sigla "e-România" - Marcă înregistrată OSIM Nr. 113384/2010